Onze bemestingsadviseur doet dit het liefst; bemestingsadviezen maken voor nieuwe en bestaande tuinen. Elke bodem is anders. Of de tuin nou een grondige renovatie krijgt of compleet nieuw moet worden aangelegd. Een bemestingsadvies zorgt voor de beste start die je de tuin kunt geven.

Mon, 19 December

De afgelopen week hebben de temperaturen extreme hoogtes bereikt. In de zon was het lokaal bijna 40 graden. Niet alleen voor ons maar ook voor de natuur zijn dit extreme omstandigheden. En zeker het gazon kan hier behoorlijk onder lijden. Het goede nieuws is dat met goed beleid de schade tot een minimum kan worden beperkt, zo niet voorkomen. Daarvoor zijn wel een aantal dingen van belang.

Sun, 09 August

Duurzaamheid is één van de pijlers van Sana Flore Pro. De producten van Sana Flore Pro zijn stuk voor stuk duurzaam en veilig voor mens, dier en milieu. De inmiddels jarenlange samenwerking met NL Greenlabel is voor ons daarom zeer waardevol. Onze meststoffen zijn meerdere malen onafhankelijk getest en zijn keer op keer beoordeeld me het duurzaamste A label van NL Greenlabel. Hiermee vallen de meststoffen van Sana Flore Pro in de hoogste categorie voor duurzaamheid.

Tue, 17 March

Het is februari en voor je het weet begint het voorjaar en is het tijd om de tuin te voorzien van bemesting. Over een aantal weken is het tenslotte maart. Bij veel mensen is maart de maand van het bemesten van de tuin. Vaak klopt dat ook, maar lang niet altijd.

Fri, 24 January

De bodem is de basis voor mooie planten in de tuin. Hoe gezonder de bodem hoe mooier planten zullen groeien en bloeien. Maar het gezond krijgen en houden van die bodem gaat niet vanzelf. Het moment dat een tuin wordt aangelegd is een goed moment om te kijken naar de bodem.

Fri, 06 December

Bijen hebben het zwaar in Nederland en in de wereld. De bijensterfte is nog steeds enorm. Dat dat voor ons mensen een groot probleem is, is niet bij iedereen bekent. Door de bijen worden onze gewassen bestuift. Door die bestuiving kan groente en fruit ontwikkelen. Zijn er geen bijen meer, zullen de gewassen niet worden bestuift en bloeien er ook geen vruchten.

Thu, 17 October

Een meststof voor planten in het najaar. Het klinkt misschien wat overbodig. Maar dat is het alles behalve. Een najaarsmeststof heeft twee hoofdfuncties: een bescherming voor planten en gazon in het najaar en de winter én het vormt de basis voor een gezond gazon en planten tijdens het groeiseizoen erna.

Mon, 23 September

Nederland heeft net als in 2018 te maken gehad met een warme en droge zomer. De droogte van 2018 en 2019 heeft behoorlijk toegeslagen en laat zien hoe kwetsbaar de natuur is.

Sun, 01 September

De zomer is dé tijd om te genieten van de tuin en het gazon. Na al het harde werk in het voorjaar is deze periode het moment om even lekker niks te doen. Bovendien is het de laatste jaren ook steeds warmer in de zomer. Alleen blijft het gazon in de zomer wel om de nodige aandacht vragen.

Fri, 05 July